Nyheter

Skandia delar ut miljarder i oktober månad till sina kunder i traditionell förvaltning!

Skandia har höjt återbäringsräntan tillfälligt på traditionellt förvaltat försäkringskapital. Det innebär att Skandia fördelar hela 7 miljarder till sina kunder – motsvarande en genomsnittlig återbäringsränta på 22 procent under oktober.

Hur påverkar höjningen dig som kund?

Höjningen innebär att Skandia fördelar 7 miljarder kronor, motsvarande en genomsnittlig återbäringsränta på 22 procent för oktober, till alla kunder som valt traditionell försäkring för sitt långsiktiga sparande. Den tillfälliga höjningen innebär att kundernas försäkringskapital fått en extra skjuts uppåt under oktober månad. Återbäringsräntan har efter höjningen återgått till 5 procent före skatt och avgifter. 

Det är först i slutet av året som vi vet exakt hur hög den genomsnittliga återbäringsräntan under 2019 blir, eftersom återbäringsräntan kan ändras under de resterande månaderna. Men självklart kommer den tillfälliga höjningen i oktober, utslaget på helåret, att bidra positivt till kapitalet på årsbasis.

Vilka omfattas av höjningen?

Alla sparare med traditionell försäkring och en försäkringstid på minst fem år får del av den höjda återbäringsräntan. Även nya försäkringar som inbetalts före den 26 oktober har fått del av den tillfälliga höjningen. För inbetalningar från och med den 26 oktober är återbäringsräntan 5 procent.

NSHA15